22/5/12

Σήμερα ο 1ος ημιτελικός της Eurovision 2012! Πώς θα γίνει η ψηφοφορία και η ανακοίνωση των νικητών;


Απόψε είναι ο πρώτος ημιτελικός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2012 που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Baku Crystal Hall στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν, όπου 18 χώρες θα διαγωνιστούν για μόλις 10 θέσεις στο Μεγάλο Τελικό. Η παρουσίαση θα γίνει από τους Nargiz, Eldar and Leyla οι οποίοι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τα εκατομμύρια των θεατών στο Μπακού απόψε!

Οι 18 χώρες που διαγωνίζονται στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2012 με σειρά εμφάνισης είναι:
 1. Μαυροβούνιο: Rambo Amadeus - Euro Neuro
 2. Ισλανδία: Greta Salóme & Jónsi - Never Forget
 3. Ελλάδα: Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac
 4. Λετονία: Anmary - Beautiful Song
 5. Αλβανία: Rona Nishliu - Suus
 6. Ρουμανία: Mandinga - Zaleilah
 7. Ελβετία: Sinplus - Unbreakable
 8. Βέλγιο: Iris - Would You
 9. Φινλανδία: Pernilla - När Jag Blundar
 10. Ισραήλ: Izabo - Time
 11. Σαν Μαρίνο: Valentina Monetta - The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)
 12. Κύπρος: Ivi Adamou - La La Love
 13. Δανία: Soluna Samay - Should've Known Better
 14. Ρωσία: Buranovskiye Babushki - Party For Everybody
 15. Ουγγαρία: Compact Disco - Sound Of Our Hearts
 16. Αυστρία: Trackshittaz - Woki Mit Deim Popo
 17. Μολδαβία: Pasha Parfeny - Lăutar 
 18. Ιρλανδία: Jedward - Waterline 
Από τις 18 συμμετοχές μόνο 10 θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 26 Μαϊου. Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί από ειδικές κριτικές επιτροπές κάθε χώρας και από το κοινό σε ποσοστό 50 – 50. Στον χθεσινό ημιτελικό των κριτικών επιτροπών, οι ειδικές κριτικές επιτροπές ήδη κατεχώρησαν τις ψήφους τους παρακολουθώντας τις ζωντανές εμφανίσεις. Τα αποτελέσματα αυτά όμως δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Η τηλεψηφοφορία του κοινού θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του ζωντανού σόου μετά από την παρουσίαση των 18 τραγουδιών. Οι θεατές από τις 18 ανταγωνίστριες χώρες καθώς και οι τηλεθεατές που παρακολουθούν στο Αζερμπαϊτζάν, την Ιταλία και την Ισπανία (3 χώρες που βρίσκονται ήδη στον τελικό) θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν το αγαπημένο τους τραγούδι καλώντας ή στέλνοντας μήνυμα στους αριθμούς που θα γίνουν γνωστοί από τους αντίστοιχους εθνικούς τηλεοπτικούς φορείς τους κατά τη διάρκεια του live show. Μόλις συλλεχθούν οι ψήφοι του κοινού, θα συνδυαστούν με τις ψήφους της κριτικής επιτροπής και θα προστεθούν, οπότε και θα βγει ο μέσος όρος. Οι χώρες που θα περάσουν στον τελικό θα ανακοινωθούν σε τυχαία σειρά με το άνοιγμα εικονικών φακέλων στην οθόνη.
Νομίζω οτι σε αυτό το σημείο το μόνο που μένει είναι να ετοιμαστούμε για το βράδυ, να φωνάξουμε φίλους στο σπίτι με ποπ κορν και πίτσες και να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ελευθερία που διαγωνίζεται στην 3η θέση καθώς και την Κύπρο και την Ήβη που διαγωνίζεται στην 12η θέση! Καλή επιτυχία σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου