19/2/12

Νέο blog για τη Eurovision 2012


Γεια σας! Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το blog για να συγκεντρώσω όλα τα τραγούδια που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της Eurovision 2012 και να τα σχολιάσουμε μαζί. Είμαι fan της Eurovision από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και, αν και θεωρώ οτι είναι απλά ένα ευρωπαϊκό πανηγύρι, δηλώνω οτι το ευχαριστιέμαι πολύ κάθε χρόνο και υπάρχουν τραγούδια όλων των χρόνων που ακούω ακόμα.

Όπως ξέρουμε, το τραγούδι που νίκησε πέρσυ στη Eurovision 2011 ήταν το "Running scared" από τους Ell και Nikki από το Αζερμπαϊτζάν. Δε θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά ήταν η πρώτη φορά στα χρόνια που βλέπω τη Eurovision που ήξερα οτι το τραγούδι αυτό θα νικήσει από την πρώτη φορά που το άκουσα. Φέτος λοιπόν ο διαγωνισμός της Eurovision 2012 θα λάβει χώρα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν στις 22 και 24 Μαϊου, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 26 Μαϊου. 10 χώρες από κάθε ημιτελικό θα συνοδεύσουν τις 6 που θα περάσουν κατευθείαν στον τελικό, οι οποίες είναι οι γνωστές Big 5 (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) αλλά και η περσινή νικήτρια χώρα, το Αζερμπαϊτζάν. 


Ο χώρος που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός είναι το Baku Crystal Hall με χωρητικότητα 16.000 ατόμων. Οι αρχές του Μπακού κατακρίθηκαν από την Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω εξώσεων που έγιναν σε νόμιμους κατοίκους του ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το χτίσιμο του Baku Crystal Hall. 


Σχετικά με το σύστημα ψηφοφορίας, αποφασίστηκε οτι θα επιστρέψουμε σε αυτό που είχαμε το 2010, δηλαδή οι γραμμές ψηφοφορίας και τα sms θα ανοίξουν για το κοινό μετά το τέλος της παρουσίασης των τραγουδιών κι όχι από την αρχή του σόου. Οι βαθμοί κάθε χώρας θα συμψηφίζονται από το κοινό και από ειδική εθνική επιτροπή με ποσοστό 50-50.

Θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με το υποψήφιο τραγούδι κάθε χώρας αλλά και σχόλια για το καθένα εν καιρώ.

Καλή διασκέδαση να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου